TEVEKKÜL VE NASİP

DİĞER 11.09.2016 - 16:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

TEVEKKÜL VE NASİP

denizli haber / denizli 20 haber / TEVEKKÜL VE NASİP

Küçük bir hikaye.... Dünyanın bir yerinde zalim bir padişah bir kadın görmüş. Padişahın bu kadına gönlü kaymış. Sorup soruşturmuş. Kadının bir demirci ustasının hanımı olduğunu öğrenmiş..Adam kendi halinde çalışan örsünden, çekicinden demir işleyerek geçinen bir gariban demirci ustasıymış.     Zalim sultan demirci ustasının hanımına nasıl sahip olurum diye düşünür dururmuş. Derken vezirlerinden biri buna akıl vermiş. "Padişahım bu adam demirci değil mi? Zorlanacağı bir iş yaptıralım. Haber ulaştıralım iki bin çivi yapsın hemde bir gün içerisinde yapamazsa ve yapması da zor olacağından kellesini alırız kadında senin olur demiş. Sultan bu fikir karşısında adeta gözleri şeytanice parlamış ve sevinçle askerleri ile demirciye haber salmış.”Sultanın emridir yarın sabaha kadar iki bin çivi yapacaksın bitiremezsen kelle gidecek” denmiş. YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!  
denizli haber / denizli 20 haber / TEVEKKÜL VE NASİP

Küçük bir hikaye....

Dünyanın bir yerinde zalim bir padişah bir kadın görmüş. Padişahın bu kadına gönlü kaymış. Sorup soruşturmuş. Kadının bir demirci ustasının hanımı olduğunu öğrenmiş..Adam kendi halinde çalışan örsünden, çekicinden demir işleyerek geçinen bir gariban demirci ustasıymış.

 

 

Zalim sultan demirci ustasının hanımına nasıl sahip olurum diye düşünür dururmuş. Derken vezirlerinden biri buna akıl vermiş. "Padişahım bu adam demirci değil mi? Zorlanacağı bir iş yaptıralım. Haber ulaştıralım iki bin çivi yapsın hemde bir gün içerisinde yapamazsa ve yapması da zor olacağından kellesini alırız kadında senin olur demiş. Sultan bu fikir karşısında adeta gözleri şeytanice parlamış ve sevinçle askerleri ile demirciye haber salmış.”Sultanın emridir yarın sabaha kadar iki bin çivi yapacaksın bitiremezsen kelle gidecek” denmiş.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.